החלטתם שאתם מקליטים פודקאסט? הידד. העולם עוד יודה לכם. עכשיו רק נותר להתארגן על הציודים.
אז החלטתם שאתם מקליטים פודקאסט. תנחומיי.
סתם, בכיף למה לא. העולם מצפה למוצא פיכם.
בואו נניח לרגע בצד נושאים פעוטים כמו תוכן, הגשה, עריכה, הפצה וכיוב’, עניינים שבטח חשבתם עליהם קצת, ואם לא אז מומלץ. בפוסט הזה נתמקד בעניין אחד ויחיד – הציוד. כן, הציוד הוא נושא כאוב, פשוט מפני ש, ובכן, לרוב האנשים אין אותו בבית, וכמו כן, מה לעשות, הוא עולה כסף.
אז כמה כסף להשקיע? הרבה? מעט? כמה זה הרבה בציוד פודקאסט? כמו בכל עניין בחיים, זה כמובן תלוי, וההמלצה המיידית היא לא להשכיב 50 אלף שקל על ציוד שיש סיכוי – אמנם נמוך, אתם הרי לא כאלה – שאחרי שניים וחצי פרקים תגלו שהוא שוכב גלמוד בפינת החדר, שאתם ופודקאסט זה בעצם לא. כי להיתקע עם ציוד יקר וחסר תוחלת לצד חלומות שבורים זה יותר מדי אפילו בשבילכם.
אז בואו נקצר את זה לשני שלבים, המתחיל הטירון וזה שכבר יודע מה הוא עושה עם עצמו:
רכישה 1 – המתחיל הטירון:
בשלב הראשון, שלב הוכחת ההיתכנות, אתם רוצים את הסט-אפ הכי זול, כזה שיאפשר לכם להקליט “משהו”, לראות שאתם בעניין, שהקהל בעניין (בעיקר אתם, למי איכפת מהקהל בשלב הזה), ויש לכם את הזמן, המרץ והתושייה להקליט פודקאסט בקצב ראוי (אחת לשבוע-שבועיים. אפשר גם קצב אחר אבל תתחילו מזה).
כאמור, לצורך השלב הראשון, מומלץ להצטייד במה שהכי זול ועדיין סביר.
לשם כך אתם צריכים בעצם שלושה דברים:
- הבשורות המשמחות הן שאת הדבר הכי יקר כבר יש לכם כנראה: לפטופ. כל לפטופ סביר עם כניסת USB יעשה את העבודה. אפשר גם דסקטופ כמובן, אותו פרינציפ.
- הפרט השני הוא כמובן מיקרופון. מיקרופונים יש הרבה, אבל זה שהכי פופולארי וכנראה יתאים גם לכם, הוא זה שיאפשר לכם להקליט אדם אחד (באיכות לא רעה), צמד אנשים (באיכות טובה אבל עם קצת רעשי רקע), ואפילו קבוצת אנשים בחדר (כשכאן רעשי הרקע כבר יהיו קצת יותר מורגשים).
אני כמובן מדבר על מיקרופון ה Blue Yeti המפורסם, שיתחבר ישירות אל המחשב שלכם דרך כניסת ה USB, ובאמצעות תוכנה חינמית ופשוטה לתפעול – Audacity, תוכלו להקליט מיד את הפודקאסט הראשון שלכם.
ייתרונות:
- מחיר (450 ש”ח כולל משלוח מאמזון, זה באמת כלום)
- חיבור והפעלה קלים
- פיצ’רים (מקליט אדם אחד, צמד, או קבוצה – כל אחד מהם במצב הקלטה שונה)
חיסרון: רעשי רקע שחודרים למיקרופון, בעיקר במצב הקלטה של יותר מאדם אחד.
3. להשלמת החוויה, אתם צריכים אוזניות. כל דבר במעל 100 שקל יעשה את העבודה בשלב זה. כאלה למשל.
4. אני יודע שאמרתי שצריך רק שלושה פריטים, ואני עומד מאחורי זה, אבל אם אתם רוצים שגם הפרטנרית שלכם להקלטה תשמע מה שקורה, אתם צריכים עוד זוג אוזניות, אותו תוכלו לחבר ליציאת המחשב, או באמצעות כל מיני פטנטים שארחיב עליהם את הדיבור בחלק הבא.
אגב, אם אתם קונים שני זוגות מהאוזניות הפושטיות אך לגיטימיות לגמרי שהצבעתי עליהן קודם, אז הן מתחברות אחת לשניה וככה שניכם שומעים את אותו דבר. די מגניב.
שורה תחתונה: 600-700 שקל, ויש לכם ציוד סביר לחלוטין להקליט את הפודקאסט הראשון שלכם. הידד!
רכישה 2 – למיטיבי לכת:
אז נניח שכבר הקלטתם אי אילו פרקים עם הסט-אפ הראשון שלכם, ו-וואלה, זה מרגיש לכם סבבה. אתם אוהבים את הפודקאסט, הבת-זוג מפרגנת ואמא שלכם מסמסת שהיא מקשיבה ואתם נורא מצחיקים. זהו, נראה לי שאפשר להתקדם.
הסטאפ הבא הוא בדיוק מה שאנחנו קנינו לפני כחצי שנה לאולפן החדש של “סוגרים פינות”, ומה שמדהים הוא ש:
- זה הרבה פחות יקר ממה שחושבים (ספויילר: 2500 שקלים, Give Or Take)
- זה מקליט באיכות מעולה (פשוט תקשיבו לפרקים שלנו החל מ-29)
- כל הציוד הזה, בתכלס, נייד, ואפשר להעביר את האולפן שלנו לכל מקום ולהקים אותו מחדש בכל מקום, וזה לוקח עשר דקות.
אז טו קאט א לונג סטורי שורט, הנה מה שאתם צריכים:
- לפטופ, כבר אמרנו, אותו אחד ממש, לא צריך שום טריקים מיוחדים.
- הפריט הכי יקר, וגם הכי מרגש שתקנו, הוא מיקסר. אנחנו הלכנו על ה Mackie ProFXv3 שהוא חגיגה קטנה אצלכם בבית במחיר שווה לכל נפש (כ-300 דולר, כולל משלוח ומסים).
2.2. אם אתם מוכנים להוציא קצת יותר (או הרבה יותר, תלוי איך אתם עם כסף), המיקסר הכי חם לפודקאסטרים הוא ה Rodecaster Pro, שעולה 600$ לפני מיסים ומשלוח, אבל חוויית ההקלטה בו היא ככל הנראה יותר מושלמת ומגניבה. לא בטוח שאיכות ההקלטה טובה יותר, אבל נוחות ומגניבות לא הולכים ברגל.
זה גם יחסוך לכם את המפצל אוזניות ואיזה כבל אחד. לא משהו דרמטי אבל עדיין דבר אחד פחות להתעסק בו.
3. זוג מיקרופונים (או יותר, תלוי כמה אנשים אתם מתכוונים להקליט). אנחנו הלכנו על Audio-Technica ATR2100, שייתרונותיו הם:איכות פגז, מחיר סבבה (כ-70 דולר לאחד), ומתחבר גם USB וגם XLR, ומגיע עם סטנד קטן וכל החיבורים שצריך.
4. זוג אוזניות
טוב, כבר דיברנו על זה. תשקיעו כמה שבא לכם, אוזניות תמיד אפשר לשדרג. הנה משהו לדוגמא, שוב.
5. מפצל אוזניות
כדי לחבר כמה זוגות אוזניות (עד 4), כדאי מאוד להוסיף את המפצל הזה שמתחבר אל המיקסר באמצעות כבל (שגם אותו צריך לרכוש, בנפרד). זה נקרא Behringer Microamp HA400 וזה עולה 25 דולר (לפני משלוח)
6. כבל לחבר את מפצל האוזניות למיקסר.
משהו כזה, יש גם ב 20 ש”ח בחנויות בארץ.
7. כיסויים למיקרופונים – כי זה אוטם צקצוקים, זה נראה טוב, וזה שומר על הראש של המיקרופון.
וזהו! כל הדבר הזה יעלה לכם 2500 ש”ח, כולל משלוח לארץ, וישדרג לכם את איכות הפודקאסט לרמות שלא היכרתם.
המלצת בונוס: תיק לכל הציוד הזה
אז כמו שאמרנו, את כל הציוד הזה אפשר לפרק ולהרכיב בקלות במקום אחר, ובשביל לעשות זאת כדאי להצטייד בתיק מתאים.
אנחנו רכשנו את ה Rockville DJ Laptop/Gear Travel Backpack שמשום מה לא נשלח מאמזון ישירות לארץ, אבל אם תתאמצו תצליחו, וזה שווה, כי הוא ענק ומכיל את כל הציוד שלכם ונשאר מקום לעוד.
עד כאן להיום.
אם יש לכם שאלות או הערות, אנא, כתבו לנו בעמוד הפייסבוק שלנו.
באהבה, חנן ואחי